fbpx

2024'ün EN İYİ İngilizce Öğrenme Platform Yazısını İncele

Şimdi İncele
Genel

İngilizce Konuşma Pratiği ile Nasıl İngilizce Öğrenilir?

İngilizce öğrenen birçok kişiden duyduğumuz “anlıyorum ama konuşamıyorum” yakınışını kendimiz de kullanmaya başlamamak için İngilizce konuşma denemeleri yapmak çok önemli. Yani İngilizce öğrenirken sadece anlamaya yoğunlaşırsak bir süre sonra konuşma becerimizin gelişmediğini görüyoruz. Bu da eksiksiz bir şekilde İngilizce öğrenmemizin önüne geçiyor. Bu sebeple İngilizce konuşma pratiğine önem vermek, İngilizce öğrenme sürecindeki en kritik görevlerden biridir diyebiliriz. Özellikle de akıcı İngilizce konuşmanın hem sosyal hem de profesyonel hayatta bir adım öne taşıdığını düşünürsek… Peki İngilizce konuşarak nasıl öğrenilir? İngilizce konuşma pratiği nasıl yapılır? Kendi kendinize İngilizce konuşma pratiği yaparak İngilizce öğrenmeniz mümkün mü? Tüm bu soruların ve daha fazlasının cevabını bu yazıda bulmanızı sağlayacağız. Böylelikle sizler de İngilizce konuşma pratiği ile İngilizce öğrenmek konusunda tüm detaylara hakim olabileceksiniz. Hazırsanız daha fazla vakit kaybetmeden İngilizce konuşmak konulu yazımıza giriş yapalım.

İngilizce Konuşma Pratiği Nasıl Yapılır?

İngilizce öğrenirken konuşma denemeleri yapmanın öneminden az önce bahsettik. Tamam ama İngilizce konuşma pratiğine nereden başlayacağımı bilemiyorum diyorsanız, okumaya devam edebilirsiniz. Sizlerle adım adım İngilizce konuşmanın yapmanın inceliklerini konuşacağız. İşte başlıyoruz…

Anahtar Kelimelerinizi Belirleyin

İngilizce konuşmaya başlamadan önce yapmanız gereken en önemli şeylerden biri anahtar kelimelerinizi belirlemektir. Kullanarak pekiştirmek istediğiniz İngilizce kelimeleri belirleyerek bir yere not almanın işinizi ne kadar kolaylaştırdığına inanamayacaksınız. Belirlediğiniz İngilizce kelimeler sayesinde konu arayışına daha az vakit harcayacaksınız çünkü kelimeler konuşmanızın akışını belirleyecek. Aynı zamanda bu İngilizce kelimeleri cümle içinde kullanırken hem onları hem de yakın anlamlılarını ve zıt anlamlılarını güzelce öğrenmiş olacaksınız. Yani İngilizce konuşmaya öğrenmek istediğiniz yeni İngilizce kelimeleri not ederek başlayabilirsiniz.

Geçiş Kelimelerine Özen Gösterin

Herhangi bir dili konuşurken akıcılığı sağlayan en önemli unsurlardan biri geçiş kelimeleridir. Örneğin Türkçe konuşurken kullandığımız yani, mesela, çünkü, ama, elbette ve ancak gibi kelimeler daha akıcı ve anlamlı bir şekilde konuşmamıza olanak tanıyor. Aynı şekilde İngilizce konuşurken de bu geçiş kelimelerini sıklıkla kullanmanız İngilizcenizin daha anlaşılır olmasını sağlayabiliyor. İngilizce konuşurken kullanabileceğiniz geçiş kelimelerine ise so, that, however, therefore, well ve because gibi cümleye anlam katan kelimeleri örnek olarak gösterebiliriz. Yani İngilizce konuşma pratiği yaparken bu gibi kelimeleri kullanarak daha akıcı bir şekilde İngilizce konuşmaya başlayabilirsiniz.

Hata Yapmaktan Korkmayın

İngilizce konuşurken hata yapmaktan korkmak hiç yol kat edememenize neden olabiliyor. Çünkü yeni öğrendiğiniz bir dilde yanlışlar yapmadan doğrusunu öğrenmeniz mümkün olmuyor. Bu sebeple İngilizce konuşmanız esnasında aklınıza gelen ilk şeyi söylemeniz ardından kontrol ederek doğrusunu öğrenmeniz daha çok işinize yarayabiliyor. Böylelikle kusursuz bir şekilde İngilizce konuşmaya çalışırken vakit kaybetmiş oluyorsunuz. Hem de bir cümlenin birden fazla şekilde kullanımını görme şansı yakalıyorsunuz.

Kendi Kendine İngilizce Konuşma Pratiği Yapılır Mı?

Evde İngilizce konuşacak kimseyi bulamıyorsanız, tek başınıza İngilizce speaking denemeleri yapmanız mümkün. Örneğin bir konu belirleyerek iki farklı rolü canlandırabilirsiniz. Böyle kendi kendinize İngilizce diyalog oluşturmuş olursunuz. Hatta bu diyaloğu ses kaydına alarak telaffuzunuzu kontrol edebilir ve kendinizi hızlıca geliştirebiliyorsunuz. Ancak bazen yalnız başınıza İngilizce konuşmak sıkıcı gelebiliyor. Bu noktada yine evden İngilizce konuşma pratiği yapabileceğiniz başka bir seçenek karşınıza çıkıyor. Bazı online İngilizce kursları profesyonel öğretmenleri ile sizlere evden İngilizce konuşma denemeleri yapma şansı sağlıyor. Böylece hatalarınızı ve gelişmelerinizi tek başınıza takip etmek zorunda kalmıyorsunuz. Bu online İngilizce kurslarından birini birlikte inceleyelim.

Flalingo ile Online İngilizce Konuşma Pratiği Yapın!

Flalingo online İngilizce kursu, alanında uzman İngilizce öğretmenleri ile sizlere evden İngilizce konuşma fırsatı tanıyor. Ayrıca bu online İngilizce platformu canlı derslerinde öğrencilerine kalitesi kanıtlanmış Oxford kaynakları ile destek oluyor. Flalingo‘nun özel olarak geliştirdiği yapay zeka destekli eğitim aracı FLAI de İngilizce konuşma pratiği yaptığınız esnada sizleri analiz edebiliyor. FLAI her dersin sonun kişiye özel oluşturduğu rapor sayesinde sizlere özel bir öğrenim planı oluşturabiliyor. Böylece size özel olarak hazırlanmış bu programla akıcı bir şekilde İngilizce konuşma hedefinize hızla yaklaşabiliyorsunuz. Siz de online İngilizce konuşma pratiği yapmak istiyorsanız Flalingo’nun fırsatlarına bir tıkla ulaşabilirsiniz. Bir diğer İngilizce temalı yazımızda buluşana kadar İngilizce ile kalın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu