fbpx

2024'ün EN İYİ İngilizce Öğrenme Platform Yazısını İncele

Şimdi İncele
CamblyFlalingoGenelOnline İngilizcePreply

Yabancı Öğretmenlerden Ders Almak İngilizceyi Gerçekten Öğretir mi?

İngilizce dersleri almak istediğimiz zaman aklımıza ilk gelen seçeneklerden biri de yabancı öğretmenler. İngilizce öğrenme sürecinde, yabancı öğretmenlerden ders almak, birçokları için en kesin öğrenme yöntemlerinden biri olarak görülüyor. Özellikle de anadili İngilizce olan öğretmenlerle çalışmanın İngilizceyi çok daha hızlı ve akıcı öğreteceğini söylüyorlar. Ben de yabancı öğretmenlerden dersler almanın oldukça faydalı olduğu görüşündeyim. Ancak, yabancı öğretmenlerden ders almak kesin olarak İngilizce öğretir mi? Bu yazıda, yabancı öğretmenlerle çalışmanın avantajlarını inceleyeceğim. Ayrıca, yabancı öğretmenler her zaman anadili Türkçe öğretmenlerden daha mı iyi? Bu merak edilen soruyu da cevaplayacağım. Haydi başlayalım:

Yabancı Öğretmenlerden Ders Almanın Avantajları

Öncelikle anadili İngilizce yabancı öğretmenlerin tam olarak nasıl fırsatlar sunduklarını inceleyelim. Hepinizin bildiği gibi İngilizceyi anadil olarak konuşan bir öğretmenden alacağınız derslerin epey fazla avantajı var. Fakat bu avantajlar hakkında biraz daha detay verip iyice fikir sahibi olabilmenizi istiyorum. İşte yabancı öğretmenlerden ders almanın tam olarak kazandırdığı avantajlar:

Doğru Telaffuz ve Aksan Öğrenme

Akıllara hemen gelen belki de ilk avantaj, elbette ki nasıl doğru şekilde konuşmamız gerektiğini göstermeleri. Anadili İngilizce öğretmenlerle çalışmak, doğru telaffuz ve akıcı konuşma becerilerinizi daha hızlı geliştirir. Ne de olsa anadili İngilizce olan biri, dili doğru şekilde kullanmayı da bilir. Böylelikle yabancı öğretmenler, konuşma kalıplarını ve İngilizce aksanları öğrencilere aktarabilir. Bu sayede öğrenciler de daha doğal şekilde İngilizce konuşmaya başlayabilir. 

Yeni Bir Kültür Tanıma İmkanı

Öğrenciler, yeni bir aksan öğrenirken ayrıca yeni kültürler de tanımaya başlar. Yabancı öğretmenler, dili öğretmenin yanı sıra kültürel ögeleri de aktarır. Bu, özellikle büyük önem taşıyor çünkü bir dili öğrenirken kültürünü de öğrenmek gerekiyor. Bir dili akıcı konuşmak kadar o dildeki sosyal normlara, günlük konuşma şekillerine de hakim olmak önemli. Ya da deyimler, argo ifadeler ve kültürel farklılıklar da bir dili konuşurken dikkat etmeniz gerekenler arasında.

Yeni Dilbilgisi ve Kelime Kazanımları

Anadili İngilizce öğretmenler, öğrencilerin dil bilgisi ve kelime dağarcığını önemli ölçüde geliştirir. Örneğin, bu öğretmenler sayesinde konuşurken daha doğal kelime seçimleri yapmaya başlayabilirsiniz. Öğrenciler, geniş ve doğru bir kelime dağarcığına sahip olarak daha karmaşık cümleler kurabilir ve daha etkili iletişim kurabilirler.

İngilizce Öğrenme Motivasyonunu Artırma

Anadili İngilizce olan öğretmenlerle konuşurken İngilizcenizin de gittikçe daha akıcı hale geldiğini fark edeceksiniz. Bu da İngilizce öğrenme ve konuşma motivasyonunuzu artıracak, çünkü daha özgüvenli hale geleceksiniz. Anadili İngilizce bir öğretmenle hatasız bir iletişim kurmaya başladıkça dili günlük hayatınıza da daha rahat şekilde taşıyacaksınız.

Yabancı Öğretmenlerden Ders Alabileceğiniz Online Kurslar

Peki amacınız anadili İngilizce öğretmenlere rahat bir şekilde erişim sağlamaksa bu öğretmenleri nerede bulabilirsiniz? Gelin hep beraber bu platformları beraber inceleyim:

Flalingo ile Yabancı Öğretmenlerden Ders

Uzman öğretmenleriyle öne çıkan ve gittikçe popüler olan Flalingo, anadili İngilizce öğretmenlerden ders alma şansı da tanıyor. Ayrıca, bu anadili İngilizce öğretmenler de eğitim alanında uzman kişilerden oluşuyor. Yani alacağınız eğitimin doğruluğundan emin olabilir, istediğiniz alanlara eğilecek anadili İngilizce öğretmeni de bulabilirsiniz. Buna ek olarak da anadili İngilizce öğretmenlerle herhangi bir ek ücret ödemeden bire bir derslere katılmanız mümkün. Bu öğretmenlerle de yalnızca konuşma değil, tüm İngilizce becerilerinize odaklanma fırsatına sahipsiniz.

Cambly Öğretmenleri ile İngilizce

En bilinen online İngilizce kurslarından Cambly, konuşma ağırlıklı bir ders formatı izliyor. Konuşma ağırlıklı bu platformda derslerinize anadili İngilizce öğretmenler de giriyor. Yani amaç, konuşma becerilerinizi anadili İngilizce öğretmenlerle geliştirmek. Ancak belirtmem gerekiyor ki bu öğretmenler, anadili İngilizce de olsa hepsi eğitim alanında tecrübeli değil. Bu yüzden, platformda anadili İngilizce öğretmenler seçerken de dikkatli olmanız gerekiyor.

Preply ile Yabancı Öğretmenlerle Buluşma

Preply de son zamanlarda gittikçe popülerleşen platformlardan bir diğeri. Platform üzerinden sadece İngilizce değil, istediğiniz diğer dilleri konuşan öğretmenler de var. Yani Preply, dolayısıyla geniş bir yabancı öğretmen kataloğuna sahip. Ancak yine belirtmem gerekiyor ki bu öğretmenlerin hepsi eğitim alanında uzman değil. Ayrıca, platformda sabit bir fiyat politikası da yok. Bu sebepten dolayı anadili İngilizce olan öğretmenleri, beklediğinizin aksine pek uygun fiyatlı olmayabilir.

Yabancı Öğretmenlerden Ders Alırsam İngilizceyi Kesin Öğrenir miyim?

Şimdi son olarak asıl merak ettiğiniz sorunun cevabına geçiyorum. Peki yabancı öğretmenler bana kesin olarak İngilizce öğretir mi? Yabancı öğretmenlerden ders almak, İngilizce öğrenme sürecinde büyük avantajlar sağlasa da kesin olarak İngilizce öğretirler diyemeyiz. Nitekim dil öğreniminin kesinliği değişik faktörlere bağlı. Bu yüzden anadili Türkçe öğretmenleri tercih etmeyin demek de hiç doğru olmaz. Örneğin, anadili İngilizce bir öğretmen bulsanız da eğitmenlik tecrübesine dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi halde anadili İngilizce olsa bile öğretmeniniz tecrübesini size aktarırken zorlanacak. Ancak elbette ki tüm avantajlarını da görmezden gelemeyiz. Yabancı öğretmenler, öğrencilere gerçek hayatta kullanabilecekleri dil bilgisi ve kelime dağarcığı sağlar. İngilizceyi de daha doğal şekilde konuşmanızı sağlar. Ancak bu bilgilerin pekiştirilmesi öğrencinin çabasına da yine kendi çabasına da bağlı.

İngilizceyi Bu Sefer Öğrenmenin Adresi Flalingo

Sonuç olarak, yabancı öğretmenlerden ders almak İngilizce öğreniminize destek sağlar. Fakat yine de tecrübeli bir öğretmen seçmeye ve öğrendiklerini tekrar etmeyi unutmamalısınız. Yukarıda yer verdiğim platformlardan Flalingo, bütün öğretmenlerinin uzman eğitmenlerden oluşmasına önem veriyor. Umarım aradığınız cevaplara bu yazım sayesinde ulaşmışsınızdır. İngilizce serüveninizde başarılar diliyorum, aradığınız diğer cevaplar için önceki yazılarıma da göz atmayı unutmayın. Sonraki yazılarımda da görüşmek üzere!

2024’te En İyi Online İngilizce Platformları

Öğrencilerin Yorumlarına Göre Sıralandı

9.8
  • Yabancı öğretmenlerle bire bir online İngilizce dersleri
  • Yapay zeka destekli FLAI ile ders sonu analiz
  • Profesyonel Oxford Üniversitesi materyalleri
  • Müşteri hizmetlerinin izinsiz iletişime geçmesi
8.5
  • Yabancı öğretmenlerle bire bir ve grup İngilizce dersleri
  • Konulara göre İngilizce materyal desteği
  • Aynı öğretmeni bulamama sorunu
  • Fiyata göre daha az ders hakkı
8.2
  • Yabancı öğretmenlerle bire bir online İngilizce dersleri
  • İngilizce derslerin yanında Almanca, İspanyolca dersleri
  • Derse katılmayan öğretmenlerin denetlenmemesi
  • Diğer platformlara kıyasla yüksek fiyatlandırma

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu