fbpx

2024'ün EN İYİ İngilizce Öğrenme Platform Yazısını İncele

Şimdi İncele
GenelOnline İngilizce

English Path Dil Okullarını Keşfedelim

English Path dil okulları hakkında detaylı araştırma yapmadan önce, bir karar vermeyin. Çünkü English Path yani kısaca “EP” dil okulları, hala eski usule bağlı olarak dersler sunuyor. Bununla birlikte online sisteme de adapte olmaya çalışıyor. English Path ailesi sadece İngilizce kursu olmakla yetinmiyor, kendi deyimleriyle “deneyim, eğitim ve çalışma” prensiplerini ön plana çıkarıyorlar. Böylece EP dil okullarını, yalın haliyle bir kurs gibi değerlendirmek yeterli olmaz. Bunun yerine, sunduğu tüm hizmetlerin kapsamına ve kalitesine değinmek gerekir. Ayrıca, kapsamı geniş olan English Path dil kurslarında yaşanma ihtimali olan sorunlardan bahsetmem sizlere yardımcı olacaktır. Böylece, EP ile dil eğitimine başladığınızda sorunlara hazırlıklı olursunuz. Öte yandan, bu kapsamlı eğitimin fiyat politikasını anlamak o kadar da kolay değil. Çünkü, dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan merkezlerince verilen eğitim paketlerinde farklılıklar söz konusu oluyor.

English Path Dil Okullarının Çalışma Prensibi

English Path ile İngilizce öğrenmek isteyenlerin tercih ettiği yöntem, sadece dile odaklanmaktan daha farklı. “deneyim, eğitim ve çalışma” yöntemleri ile sizlere İngilizceyi yaşama şansı sunuyor. Dünyanın farklı noktalarına seyahat ederek İngilizce öğrenmeye başlıyorsunuz. Böylece, İngilizce konuşmak zorunda kalıyorsunuz. Bu durumda, eğitimin daha başındayken bile İngilizce düşünerek konuşma pratikleri yakalıyorsunuz. Dil öğrenmek için ayıracağınız bolca vaktiniz ve nakitiniz varsa, English Path gibi kursları tercih edebilirsiniz. Böylece, kendinizi geliştirme yolculuğunuza büyük bir destek olacaktır. Kendi iş hayatınıza ya da okul hayatınıza kısa bir mola verme şansınız varsa ne mutlu. English Path ile Dil öğrenme yolculuğuna çıkabilme şansına sahip olanlar bu yazıyı okumaya devam etsin. Çünkü daha anlatacağım çok şey var. 

English Path Dil Okulları Pek Çok Farklı Ülkede

English Path dil okulları, kendi binalarıyla dünyanın dört bir yanında İngilizce öğretmeye devam ediyor. 2024 yılı itibariyle, 9 ayrı şehirde bu kursun binalarına rastlamak mümkün. Başta, English Path Dubai olmak üzere devamında Londra, Manchester ve Malta gibi pek çok ülkede kendine ait kurumsal bir kimlik ile dil eğitimi alanında çalışmalarını yürütüyorlar. İlk açılan EP binasına Dubai’de rastlıyoruz. Ancak yıllar içinde, İngiltere’de EP Londra şubelerinin sayısının gün geçtikçe arttığını görüyoruz. Hatta, son şube olarak Kanada-Toronto EP Dil okulu binasının açılmış olduğunu göreceksiniz. Ancak bu kadar ile sınırlı değil. Paris’ten Dublin’e pek çok sayıda yeni bina açılış hazırlığında olduklarını göreceksiniz. Aslında, tüm bu yapılara bakmadan önce kendi ihtiyacınıza yönelik plan yapmanız gerektiğini hatırlatmak isterim. Bana soracak olursanız, dil öğrenmek doğrudan sahip olduğunuz fırsatlar ile alakalı değil. Bunlardan ziyade kişinin sistematik çalışması ile doğru orantılı ilerleyen bir süreç. 

EP Dil Okulu ile Hangi Ülkeye Seyahat Etmeliyim?

Seyahat ederek İngilizce öğrenmek isteyenlerin seçenekleri görüldüğü üzere oldukça fazla. Eğer gideceğiniz ülkeye karar verdiyseniz, tercih ettiğiniz bina için EP müşteri temsilcisinden detaylı bilgi almalısınız. Bunun sebebi, hem farklı ülkelerdeki binaların kütüphane, bilgisayar odaları hatta konaklama gibi temel hizmetlerde farklılıklar göstermesi. Bu yüzden, gideceğiniz ülkeye doğru karar vermelisiniz. Ayrıca, bilgi talebinde bulunurken EP okullarının sunduğu farklı eğitim paketleriyle ilgili detaylı bilgi almayı unutmayın.

English Path ile Dil Öğrenmek Sizlere Neler Kazandıracak?

İngilizce öğrenmek için English Path ile yola çıkacağınızdan emin olduğunuzuz varsayalım. Bu durumda ana hatlarıyla ayrı ayrı eğitim kurslarıyla karşılaşacaksınız. Eğer, spesifik bir alanda dil öğrenmek istemiyorsanız. Sizlere doğrudan  “General English” kurslarını öneririm. Böylece, kendi seviyenize göre İngilizce eğitimini sabit ders programı ile başlatabilirsiniz. İngilizce seviye tespiti için direkt sitedeki testi çözebilirsiniz. Örneğin sınavlara hazırlanmak istiyorsanız, EP sizlere bu amaca yönelik farklı imkanlar ile kurslar da sunuyor. Bu kursların ayrımlarını daha detaylı görebilmek için EP web sitesindeki kurslar bölümünü tüm detaylarıyla inceleyin. İşin aslı, ne kazanacağınız tamamen sizlerin çabasına kalmış. Hatta, yurt dışına gitmeden EP online İngilizce dersleri de tercih edebilirsiniz. Belki de kendi dil seviyenizi, yurtdışına gidenlerden daha ileri seviyeye taşıyabilirsiniz. Bu noktada, English Path ile İngilizce öğrenmenin oldukça uzun bir süreç olacağını unutmayın, yeter.

 EP Dil Okullarının Avantajları

English Path ile İngilizce öğrenmek kompleks bir yapı. Bu yüzden,her ayrı kursun kendine has avantajları var. Örneğin, TOEFL/ IELTS sınavları için seçtiğiniz dil kursunda 10 hafta boyunca, haftalık 20 saat derse gitmeniz gerekiyor. Bu eğitim paketi için EP sizlere B1 proficiency seviyesi olma fırsatı sunuyor. Ayrıca, derslerin en fazla 15 kişi olma durumu ile 45 dakikalık setler halinde ders işliyorsunuz. Bunun gibi farklı programlarda farklı zamanlarda kurs imkanı sağlıyor. Ancak temel olarak, bir dil okulu gibi davrandığını ve zamanı planlamanın sizlere ait olduğunu söylemek gerek. EP ile dil öğrenmenin en büyük avantajı yurt dışına çıkabilmek olabilir. Bu imkanın olduğu eğitim paketleri ekonomik, ülke standartları ve sizlerin zaman yönetimi gibi çelişkilere sahip. Bu paketler ile ilgileniyorsanız eğer, kullanıcı yorumlarına bakmak en önemli adım olacaktır.

English Path Dil Okulları ile İngilizce Öğrenmenin Zor Tarafları

English Path ile özellikle yurt dışındaki eğitim paketlerinde yaşanan sorunların sayısı bir hayli fazla. Bunun sebebi doğrudan kursun ismi ile alakalı değil elbette. İlk olarak karşılaştığımız problemlerin başında, İngilizce konuşulmayan bir ülkeye İngilizce öğrenmeye gitmek. Bu Türkiye’de bir dil kursuna her ders bir binaya gidip ders dinlemekten farklı bir tecrübe değil. Hatta, o eğitim döneminde ülkede yalnız olacağınız için dil bariyerinde dolayı yaşayacağınız sorunları çözmek oldukça zor. Yani, İngilizce konuşulmayan bir ülkeye gitmenin dil öğrenmek ile ilgisi yok. Aslında, hayatında zor bir macera arayışında olanların dil öğrenmeyi bahane ettiğini düşünüyorum.

Öte yandan, English Path dil kurslarının İngilizce konuşulan ülkeler için de vize problemini doğrudan çözebildiği söylenemez. Yine bu noktada şikayetlerin pek çoğu vizenin çıkmaması halinde, ücret iadesinde yaşanan gecikmeler ya da sorunlardan oluşuyor. İngilizce öğrenmek ilk hedefiniz ise böyle sorunlar sizleri yıldıracaktır, bu yüzden öncelikle herhangi bir kursun düzenli dersler almanız size yardımcı olacak. Eğer ki seyahat etmek istiyorsanız ve bol vaktiniz varsa, o zaman EP yurt dışı imkanlarını örneğin work and study planını incelemelisiniz.

İngilizce Öğrenmek İsteyen Ancak Kafası Karışık Olanlara Tek Çözüm: Flalingo

Bu noktaya kadar, sizlere English Path Dil kurslarının sunduğu hizmetleri özetleyerek aktardım. Ayrıca, yaşayacağınız sorunlardan da bahsettim. Eğer İngilizce öğrenmek istiyor ama hala EP’deki gibi sorunlardan çekiniyorsanız. Artık daha fazla düşünerek zaman kaybetmeyin. İlk hedefinizin ne olduğunu unutmayın. Böylece, farklı platformların gerçek olmayan vaatleriyle boşa vakit ve emek harcamazsınız. Sizlere bunun için hem disiplinli hem de sertifikalı bir İngilizce eğitimi sunan Flalingo’dan bahsetmek isterim. Ayrıca, Flalingo’yu incelediğim ayrıntılı yazıya da bakabilirsiniz. Böylece İngilizce öğrenmek için vakit kaybetmeden en güvenilir öğretmenlerle ve profesyonel kaynaklar ile planı ve programlı bir eğitim imkanı yakalayın.

2024’te En İyi Online İngilizce Platformları

Öğrencilerin Yorumlarına Göre Sıralandı

9.8
  • Yabancı öğretmenlerle bire bir online İngilizce dersleri
  • Yapay zeka destekli FLAI ile ders sonu analiz
  • Profesyonel Oxford Üniversitesi materyalleri
  • Müşteri hizmetlerinin izinsiz iletişime geçmesi
8.5
  • Yabancı öğretmenlerle bire bir ve grup İngilizce dersleri
  • Konulara göre İngilizce materyal desteği
  • Aynı öğretmeni bulamama sorunu
  • Fiyata göre daha az ders hakkı
8.2
  • Yabancı öğretmenlerle bire bir online İngilizce dersleri
  • İngilizce derslerin yanında Almanca, İspanyolca dersleri
  • Derse katılmayan öğretmenlerin denetlenmemesi
  • Diğer platformlara kıyasla yüksek fiyatlandırma

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu