fbpx

2024'ün EN İYİ İngilizce Öğrenme Platform Yazısını İncele

Şimdi İncele
Çocuklar için İngilizceGenelOnline İngilizce

Derslig İngilizce Öğrenmede Aradığınız Çözümü Ne Kadar Sağlar?

Derslig İngilizce çözümüyle MEB müfredatını hedefliyor. Bu noktada okula yardımcı olsun diye, çocuklar ve gençler için çözüm önerisi gibi görünüyor. Ancak, İngilizce öğrenmek isteyenlerin klasik metotlar ve fayda sağlamadığına hemfikir olduğumuz müfredata odaklanması da pek umut vermiyor. Kısacası Derslig isimli platformun kaynaklar şüphe yaratıyor. Bu yüzden bugünün konusu olarak, Derslig ve beraberinde alacağınız dil desteğini inceleyeceğiz. Umarım aradığınız yanıtları bulabilirsiniz.

Derslig Nedir?

Derslig, MEB ve ÖSYM uyumlu içerikleri, ilkokul ve lise çağındaki çocuklar ve gençler için eketronik ortamda sağlayan bir eğitim platformudur. Bu platformda konular sınıf sınıf ayrılmıştır. Aynı zamanda her ders için de içerik bulmak mükün. Ayrıca Derslig platformunda çocuklar ders videoları izleyebilir ve gerekli alıştırmaları yapabilir. Bu platformun öne çıktığı konu ise, okul eğitimini destekleyici nitelikte olmasıdır.

Derslig İngilizce Eğitimi Veriyor mu?

Derslig platformunda sınıf sınıf, ders ders içerik sağlandığını gördük. Elbette MEB müfredatında İngilizce olduğu noktada, Derslig de gerekli dersi sağlıyor. Ancak bu eğitim, okul dersini destekler nitelikte ve konu öğrenmek üzerine şekilleniyor. Yani Derslig ile İngilizce dersler almanın faydası, çocukların okulda daha başarılı olması. Ancak konu İngilizce olunca, devreye farklı kaygılar giriyor.

Derslig Üzerinde İngilizce Öğrenmek Ne Sağlar?

Derslig üzerinden İngilizce öğrenmek, maalesef akıcı bir dil becerisi sağlamaz. Ancak sağladıkları, öğrencilerin okuldaki İngilizce derslerine destektir. Doğru konulara Derslig ile çalışan çocuklar, okuldaki İngilizce sınavlarında daha başarılı olabilir. Ancak hepimiz biliyoruz ki, çocukların okulda elde ettiği yüksek İngilizce notları, yalnızca İngilizce konusunda temel bilgiler sağlıyor. Çünkü İngilizce öğrenmek yalnızca bilgi ezberlemek değil, 4 temel konuda dili akıcı ve etkili şekilde kullanabilmek. Bu 4 temel yetenek ise;

  • okuma,
  • konuşma,
  • yazma,
  • dinleme

olarak karşımıza çıkıyor. Her ne kadar ders kitapları bu dört yeteneği destekleyecek şekilde dizayn edilse de, elimizdeki eğitim sistemi bunu başarıya taşımıyor.

Eğitim Sistemi İngilizce Öğretmede Neden Yetersiz?

Derslig platformunun faydalarını değerlendirirken, bunun kısıtlı şekilde geleceğini söyledik. Buna ek olarak, herkesin hayali ve ihtiyacı olan akıcı becerileri edinme konusunda da bir artı sağlamıyor. Bunun da temel nedneinin eğitim sistemi olduğundan dem vurduk. Peki eğitim sistemi neden çocuklarımıza ve gençlerimize İngilizce öğretmekte yetersiz kalıyor?

Kalabalık Sınıflar

Okullarda İngilizce öğrenmeyi en zor kılan konu, maalesef kalabalık sınıflar. Çünkü dil öğrenme, yalnızca bilgi öğrenme ile olmuyor. Dil öğrenmenin en etkili yöntemi, dili konuşmak ve kullanmak. Kalabalık sınıflarda dili kullanma için ne alan ne de zaman var. Bu yüzden okulların sağladığı İngilizce dersleri sonuçsuz kalıyor. Özel İngilizce öğretmenlerini de cazip kılan konu bu. “Ancak Derslig tek kişinin kullanımına açık” dediğiniz noktada da, yine dili konuşma konusuna bağlayarak ilerleyeceğim.

İngilizceyi Konuşmadan ve Yazmadan Öğrenmeye Çalışmak

Okullarda öğrencilerin İngilizce konusunda başarılı olmasını engelleyen diğer konumuz ise, İngilizcenin aktif kullanılmaması. Özellikle de yazma ve okuma konusunda İngilizceyi kullanmaya teşebbüs etmiyoruz. Hal böyle olunca zihne ezber yoluyla giren bilgiler, yine aynı hızla terk ediyor. Derslig de doğal konuşma ortamı sağlamadığından, İngilizce öğrenmenin önündeki engeli maalesef kaldıramıyor. Hal böyle olunca, Derslig platformu, yalnızca okula destek sağlıyor. Ancak dili etkin kullanmayı mümkün kılmıyor. Eğer İngilizce konuşma konusunda eylem almak istiyorsanız, bu içerikteki önerilerimiz hoşunuza gidebilir.

Çocukların ve Gençlerin İngilizce Eğitimi İçin Öneriler

Derslig platformunun ilk anda dikkat çekmesinin nedeni, çocukların eğitim hayatını daha kolay kılmak. Bu elbette nanlaşılır bir neden. Ama bir yandan da İngilizce bilmenin altın kadar kıymetli olduğu bir dünya var. Bu noktada aileler ikileme düşebilir. Bu noktada aileler için naçizane önerilerimiz var.

  • Çocukların okuldaki İngilizce derslerine aktif olarak katılmasını sağlayın. Okul hayatı aksamaya gelmez.
  • Okulda pratiği mümkün olmayan konuşma dersleri için özel eğitmen tutabilirsiniz. Hem okuldaki derslerine destek sağlar, hem de İngilizceyi konuşmasını mümkün kılar.
  • Çocukların hayatını zorlaştırmamak için, eğitmeni online İngilizce kurslarından bulabilirsiniz. Bu şekilde çocuklar okul ve ders arasında mekik dokumak zorunda olmaz.
  • Çocukların İngilizce öğrenirken yeni kültürler edinmesi için yabancı eğitmenlere erişebilirsiniz.
  • Yaşı küçük öğrenciler için, daha uyumlu içerik sağlayan eğitmenlere ve platformlara erişebilirsiniz. Böylece çocuklar İngilizce öğrenirken eğlenir. Bunu mümkün kılmanız için, size gerekli önerileri bu içerikte ele aldık.

Derslig Platformunun Faydalarına Dair Şüpheleriniz mi Var?

İngilizce eğitimi ile de karşımıza çıkan Derslig, eksisi kadar artısıyla da geliyor. Bu platformun artısı okulu desteklemekken, ekisis ise İngilizce öğrenmeyi ertelemesi. Bu noktada ailelere çeşitli önerilerde bulunduk. Ancak, Derslig platformuna dair hala soru işaretleriniz varsa, size yapıcı bir öneride bulunmak isteriz.

Okulu Destekleyen ve İngilizce Konuşturan Programlar

Çocuklar ve gençler hem İngilizce konuşsun ama bunu yaparken de okuldaki İngilizce dersleriyle de uyumlu olsun diye içinizden geçirdiğinize eminim. Ebeveynler olarak bu dilemeniz çok doğal. Günümüzde ise bir taşla iki kuş vurmak oldukça kolay. Bunun için size tavsiyem, bünyesinde hem yabancı hem de Türk eğitmenler olan Flalingo. Böylece çocuklar hem MEB sisteminden uzaklaşmamış olur, hem de bol bol İngilizce konuşur ve ufkunu genişletir. Ayrıca, küçük yaştaki çocuklar için de sağladığı Flalingo Kids ile ebeveynlerin de gözü arkada kalmıyor. Özel İngilizce öğretmeni ücretini düşünüyorsanız, dışarıdan eğitmen tutmaktan hem daha hesaplı, hem de sağladığı sistem, sertifika ve kitaplarla daha bütçe dostu da diyebiliriz.

Derslig Platformunda Aradığını Bulamayanların Yardımına Flalingo Yetişiyor

Bugünkü konumuz, Derslig platformu ve sağladığı dil çalışma desteğiydi. Kısa konu anlatım videolaro ve pratikleri ile, Derslig MEB uyumlu bir platform. Sınıf sınıf ve ders ders içeirk sağlayan bu online dershane, ayrıca İngilizce dersleri için de içerik sağlıyor. Ancak yalnızca okudaki İngilizce derslerini desteklerken, çocukların ve gençlerin akıcı İngilizce konuşmasını sağlamıyor. Çünkü Derslig, İngilizce konuşmanız için ideal ortamı sağlamıyor. Bu noktada hem yabancı, hem Türk eğitmenleriyle Flalingo, hem okulu destekler, hem de çocukların İngilizce konuşmasına olanak tanır. Gençler için Flalingo ve çocuklar için Flalingo Kids uygulamalarıyla, her yaşa göre birebir dersler, sertifika ve kaynak sağlar. Ailelerin kaygılarına karşın, yine ailelerin beğendiği Flalingo umarım size de çözüm sağlar. Bu yazıyı da bu temenniyle sonlandırıyorum. İngilizceyle kalın!

2024’te En İyi Online İngilizce Platformları

Öğrencilerin Yorumlarına Göre Sıralandı

9.8
  • Yabancı öğretmenlerle bire bir online İngilizce dersleri
  • Yapay zeka destekli FLAI ile ders sonu analiz
  • Profesyonel Oxford Üniversitesi materyalleri
  • Müşteri hizmetlerinin izinsiz iletişime geçmesi
8.5
  • Yabancı öğretmenlerle bire bir ve grup İngilizce dersleri
  • Konulara göre İngilizce materyal desteği
  • Aynı öğretmeni bulamama sorunu
  • Fiyata göre daha az ders hakkı
8.2
  • Yabancı öğretmenlerle bire bir online İngilizce dersleri
  • İngilizce derslerin yanında Almanca, İspanyolca dersleri
  • Derse katılmayan öğretmenlerin denetlenmemesi
  • Diğer platformlara kıyasla yüksek fiyatlandırma

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu