fbpx

2024'ün EN İYİ İngilizce Öğrenme Platform Yazısını İncele

Şimdi İncele
Çocuklar için İngilizceGenelİş İngilizcesiOnline İngilizce

British English Online İngilizce Kursu Hakkında Her Şey

İngilizce uygulaması arayışında olan herkes British English İngilizce kursuna rastlıyor. Tarihi oldukça geriye dayanan British English İngilizce kursu, günümüzde de çok popüler. Bu kurs hem kurumlarda yüz yüze bir şekilde hem de internet ortamında online bir şekilde hizmet veriyor. İnternet sitesinde bizleri “Sanal değil gerçek online eğitimler” sloganı ile karşılıyor. Peki gerçekten sağladıkları eğitim hizmetleri de bu kadar iddialı mı? British English online İngilizce kursuyla İngilizce öğrenebilmek mümkün mü? Birlikte British English’i yakından inceleyelim.

British English İngilizce Kursu Tam Olarak Nedir?

British English aslında geçmişte sadece yüz yüze eğitim hizmeti veren bir İngilizce kursuydu. Yüz yüze eğitim imkanları sadece İstanbul ile sınırlı olan British English kursunun, hala Mecidiyeköy ve Bakırköy gibi noktalarda şubeleri var. Ancak günümüzde sadece yüz yüze faaliyetleriyle yetinmiyorlar. Ve online olarak da İngilizce eğitimi hizmeti veriyorlar. Geçmişte, İngilizce kursu sayısının az olmasını avantaja çeviren British English şu an bunun tadını çıkarıyor. Fakat günümüzde İngilizce eğitimi almak için bu kadar çok seçeneğimiz varken de dil kursu olarak British English’i tercih etmek mantıklı bir karar mı? Bu konuyu detaylıca inceleyip karar vermenizde size yardımcı olacağım.

Yüz Yüze ve Online Bir Arada Politikası İyi Sonuçlar Doğuruyor Mu?

Az önce değindiğimiz gibi British English İngilizce kursu, yüz yüze ve online İngilizce eğitimi faaliyetlerini bir arada yürütmeye çalışıyor. Bunun ne gibi sonuçlar doğuracağını inceleyelim. Öncelikle bir eğitimi yüz yüze ve online olarak almanın bambaşka şeyler olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir kurumun hem online hem yüz yüze eğitim sunması aslında pek avantajlı bir durum değil. Çünkü kurumların izlediği bir politika vardır. Ve bu politika sundukları eğitim hizmetlerine de etki eder. Bu yüzden tek bir eğitim politikasını iki farklı uygulama şekline entegre etmeye çalışmak eğitimin kalitesini düşürebiliyor.

Kısacası tek bir eğitim politikasının bu iki alanda aynı anda başarı getirmesi çok zor. Yüz yüze eğitim almak isteyen öğrencilerin ihtiyaçları ve beklentileri ile online eğitim almak isteyen öğrencilerinkini tek kurumun karşılaması hiç kolay bir iş değil. Örneğin online İngilizce eğitiminde ihtiyaç duyulan eğitim materyalleri ile yüz yüze eğitimde gerekli materyaller aynı olamaz. Bu sebeple farklı eğitim şekillerini bir arada sunmak kuruma ve öğrencilere faydadan çok zarara sebep oluyor.

British English Online İngilizce Eğitiminde Kategorizasyon Sistemi

British English online İngilizce kursunun sayfasına ulaştığınızda dikkatinizi çeken ilk şey kurs kategorisinin çok fazla olmasıdır. Bu kategorilerde öğrencinin yaşına, sınıfına, mesleğine ve girmesi olasılığı yüksek çeşitli sınavlara göre bir ayrım yapıldığını görüyoruz. Kişiye özel hazırlanmış bir eğitim sunmak tabii ki oldukça önemli bir mesele. Fakat bu kadar çok kategorinin olması hepsinin içeriğinin özelliği konusunda bizi şüphelendiriyor. İngilizceyi yetişkin, çocuk ve iş İngilizcesi eğitimi olarak ayırmak çok normal ve faydalı bir uygulama. Ama İngilizce eğitimiyle üniversite öğrencilerine özel İngilizce eğitimi arasında nasıl bir fark olabilir, anlaması güç. Yine aynı şekilde İngilizceyle mülakatların çoğunun içeriği birebir aynı. Yani, bu içeriği birkaç farklı eğitim paketine ayırmak çok gerekli bir hamle değil. Bu paketlerin içeriği bu kadar benzerken fiyatlandırmaları değişiyorsa, bu noktada iş biraz ticarete dökülmüş oluyor.

British English İngilizce Kursunda Küçük Çocuklara Yer Yok

Hepimiz biliyoruz ki artık yetişkinler kadar çocukların İngilizce öğrenmesi de önemli bir konu. Çünkü küçük yaştaki çocukların dil öğrenmeye herkesten daha açık olduğu kanıtlanmış bir gerçek. Küçük yaşlarda İngilizce öğrenen çocuklar ilerde kariyer ve sosyal hayatlarında daha kolay yükselebilir. Bu yazımda birlikte incelediğimiz British English İngilizce kursu maalesef bu konuda eksik kalıyor. British English online İngilizce kursunun çocuklara özel programları var. Fakat yeterince küçük yaş aralıklarına hitap eden bir programları yok. Anlaşılan o ki sadece okul çağındaki çocuklara, okul müfredatına uygun bir şekilde İngilizce hizmeti verebiliyorlar.

British English Rakibi Flalingo’ya Yetişemiyor

Yukarıda incelediğimiz British English İngilizce kursunu tüm detaylarıyla ele almaya çalıştık. Her kurum gibi British English’in avantajları ve dezavantajları olduğunu anlıyoruz. Fakat British English’in avantajları, rakiplerinin sayıca fazla ve çeşitli olduğu günümüzde onu ileri taşımaya yetmiyor. Gerekli ve gereksiz çok fazla eğitim paketleri kafamızın karışmasına sebep oluyor. Onlarca eğitim paketinin yanında küçük yaştaki çocuklara özel İngilizce eğitimi atlamaları da eksi puan yazıyor. İnsanların artık hem yüz yüze hem de online İngilizce kursu açısından sayısız seçeneği var. Hangi şekilde eğitim almak isterlerse, en iyisini internette yarım saat araştırma yapmaları sonucu buluyorlar. Mesela Flalingo kişiselleştirilmiş içeriği online materyallerle karşımıza çıkarırken profesyonel bir kurs işi de sunuyor. Eğer tavsiye isterseniz, Flalingo’ya bir bakın derim.

Ben ve benim gibi İngilizce severler de, İngilizce öğrenmek isteyenlere yardımcı olabilmek için o aramaların ucunda değerlendirme yazılarımızla sizleri bekliyoruz. Böylelikle bu değerlendirme yazımız da burada son buluyor. Sonra görüşünceye dek İngilizce ile kalın!

2024’te En İyi Online İngilizce Platformları

Öğrencilerin Yorumlarına Göre Sıralandı

9.8
  • Yabancı öğretmenlerle bire bir online İngilizce dersleri
  • Yapay zeka destekli FLAI ile ders sonu analiz
  • Profesyonel Oxford Üniversitesi materyalleri
  • Müşteri hizmetlerinin izinsiz iletişime geçmesi
8.5
  • Yabancı öğretmenlerle bire bir ve grup İngilizce dersleri
  • Konulara göre İngilizce materyal desteği
  • Aynı öğretmeni bulamama sorunu
  • Fiyata göre daha az ders hakkı
8.2
  • Yabancı öğretmenlerle bire bir online İngilizce dersleri
  • İngilizce derslerin yanında Almanca, İspanyolca dersleri
  • Derse katılmayan öğretmenlerin denetlenmemesi
  • Diğer platformlara kıyasla yüksek fiyatlandırma

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu