fbpx

2024'ün EN İYİ İngilizce Öğrenme Platform Yazısını İncele

Şimdi İncele
Çocuklar için İngilizceFlalingoGenelOnline İngilizce

Elmadil Çocuklar İçin Online İngilizce Kursu Hakkında Her Şey

Online eğitim hayatımıza girdiğinden beri İngilizce öğreten birçok yeni online kursla karşılaşıyoruz. Yetişkinlere İngilizce öğretmek amacıyla açılan online kursları biliyoruz. Şimdi bir de bu kursların çocuklara özel İngilizce öğreten versiyonlarını görüyoruz. Aileler için, sayısı oldukça artan çocuklara özel online İngilizce kurslarının arasından seçim yapmak oldukça zorlaşıyor. Her anne ve babanın çocuklarının mümkün olan en iyi eğitimi almasını istediğini biliyoruz. Fakat seçenekleri günden güne çoğalırken işleri kolaylaşmıyor. Siz de çocuğunuz için İngilizce kursu ararken Elmadil İngilizce kursuyla karşılaşmış olabilirsiniz. Bu kurs hakkında bilgi edinmek istiyorsanız, doğru adreste olduğunuzu belirtmeliyim. Çünkü birazdan her yönüyle Elmadil çocuklar için online İngilizce kursunu inceleyerek sizin işinizi kolaylaştırmaya çalışacağım.

Elmadil Online İngilizce Kursunun Temel İşleyişi

Elmadil online İngilizce kursu hakkında genel bir bilgiyle başlayacak olursam, bu kursun 2020 yılında sadece çocuklara İngilizce eğitimi vermek amacıyla kurulduğunu söyleyebilirim. Öncelikle kendilerinden “uzun vadeli ve çözüm odaklı” diye bahsediyorlar. Elmadil online İngilizce kursu 7-16 yaş aralığındaki çocuklara haftada 4 saat İngilizce dersi sağlıyor. Bu kurs hakkında detaylı bir inceleme yaptığımda dikkatimi en çok çeken nokta, çocuklara eğlenerek İngilizce öğreten rakiplerinden farklı bir yol izlediğinden gururla bahsetmesi oldu. Ancak bunun övünülmesi gereken bir şey olduğundan pek emin değilim. Haydi bu konuyu detaylıca ele alalım!

Çocuklara Yetişkin Eğitimi Sunmak İyi Bir Fikir Mi?

Hepimizin bildiği gibi çocuklar için odaklanmanın hiç kolay bir iş olmadığını biliyoruz. Özellikle de ders gibi çocukların kafasında sıkıcı olarak kodlanmış zorunlulukları onlar için zevkli hale getirmeliyiz. Aksi takdirde aileleri ve eğitmenleri olarak ne kadar uğraşırsak uğraşalım, çocuklar dersten ve İngilizceden bıkıyor. Yani Elmadil online İngilizce kursunun internet sitesini incelediğimde bu konudaki yaklaşımları iç açıcı görünmüyor. Rakiplerinin çocuklara eğlenceli bir şekilde sunduğu eğitimi “İngilizce kazanımlarına etkisi olmayan albenili ortam” olarak değerlendiriyor.

Fakat onlarla aynı fikirde olmadığımı belirtmeliyim. Çünkü İngilizce veya herhangi bir dil eğitimini çocuklar için katlanılabilir kılan şeyin eğlenceli aktiviteler olduğunu biliyorum. Tabii ki fikirleri bu yönde olan tek kişi ben değilim. Bu işin uzmanları da çocukların eğlence ihtiyacının karşılandığı eğitimlerin çok daha verimli olacağını söylüyor. Elmadil online İngilizce kursu ise çocuklara keyifle İngilizce öğretmek istemiyor. Hatta kursun internet sitesindeki yazılarda “çocukları İngilizceye maruz bırakmak” gibi bir ifade geçiyor. Konu çocukların eğitimi olduğunda ben bu yaklaşımı doğru bulmuyorum. Yetişkinlerin eğitiminde bir ihtimal işe yarasa da çocuklara İngilizceyi sevdirmeden ona maruz bırakmak, hayatları boyunca İngilizceden nefret etmelerine bile sebep olabilir.

Yani Elmadil online İngilizce kursunun çocuklara özel eğitim için kurulmuş olmasına rağmen, çocuklara yetişkin muamelesi yaparak İngilizce öğretme tarzını doğru bulmuyorum. Bu yöntemlerle İngilizce eğitim alan çocukların maalesef verim alacağını düşünmüyorum.

İsmi Bilinmeyen Eğitim Materyalleri

Elmadil çocuklar için İngilizce kursunun sitesinde yer alan bilgileri incelediğimde gözüme çarpan bir diğer konu ise kullandıkları eğitim materyalleri. Ders kaynaklarını anlatmak için kocaman bir sayfa ayırsalar da kitapların ismini sayfanın hiçbir yerinde bulamıyorum. Elmadil online İngilizce kursu lisanslı ve kaliteli olduğunu iddia ettikleri ders materyallerinin adını vermiyor. Bu durum benim eğitim kaynaklarını detaylıca inceleyip yorum yapabilmemi engelliyor. Ayrıca Elmadil kursu, çocuğu için titiz bir araştırmaya girmiş olan sizlerin de ders kitapları hakkında bilgi sahibi olmasını engelliyor. Elmadil’den eğitim paketi alana kadar eğitim materyallerinin belirsiz olmasını maalesef güvensizlik yaratmak olarak görüyorum.

7 Yaşından Küçükler Öğrenemez!

Elmadil online İngilizce kursu, çocukları dört kategoriye ayırıyor. Bunlar; 7-10 yaş, 10-11 yaş, 12-13 yaş ve 14-16 olarak karşımıza çıkıyor. Elbette çocukların yaşlarına göre ayırmak onların İngilizce düzeylerini göz ardı etmeyi beraberinde getiriyor. Seviyeye uygun olmayan bir eğitim ise alınan verimi büyük ölçüde düşürüyor. Ayrıca Elmadil çocuklar için online İngilizce kursu dahilinde sadece okula başlamış çocukların için olduğunu da söylemeden geçmemeliyim. Elmadil’in gruplandırma sisteminde bu kursta İngilizce eğitimi alacak çocukların yaşının en az 7 yaşında olmaları gerekiyor. Bu eksiklik Elmadil online İngilizce kursunu rakiplerinin oldukça gerisini düşürüyor. Çünkü çocuklara eğitim veren birçok İngilizce kursu, henüz okula başlamamış çocuklara da İngilizce öğretiyor. Bu kursların sayesinde okuma ve yazma bilmeyen çocuklar bile oyunlarla, şarkılarla ve görsellerle İngilizce öğrenebiliyor. Elmadil eğitimde oyunlara ve eğlenceli aktivitelere karşı olsa da bu noktada onlar İngilizce eğitimini yürütüyor.

Elmadil Çocuklar İçin Online İngilizce Kursu Alternatifi Arayanlar İçin Flalingo Kids

Yukarıda detaylıca baktığımız Elmadil çocuklar için online İngilizce kursunun özelliklerini birlikte inceledik. Yenilikçi bir iş yapmak üzere online eğitim işine giren Elmadil’in sunduğu eğitimin de yenilikçi olmasını çok isterdik. Fakat ne yazık ki durumun böyle olmadığını gördük. Elmadil’in çocuklara sunduğu eğitim sisteminden onların ihtiyaçlarını anlamadan yola çıktığını anlayabiliyoruz. Umarız ki gelecekte çocuklara sıkabilecek tarzını üstünden atıp daha modern bir eğitim anlayışı benimseyebilir. Elbette o kendisini yenilerken çocuklarımız nerede İngilizce öğrenecek diye soruyorsanız size iyi bir alternatifle geldim. Flalingo Kids, çocuklarınıza eğitici ve eğlenceli eğitim materyalleriyle İngilizce öğretiyor. Ayrıca Flalingo Kids’te yukarıda da bahsettiğimiz gibi, okul öncesi çocuklara da İngilizce öğreten bir program bulunuyor. Böylece her yaştan çocuklar Flalingo Kids sayesinde eğlenerek İngilizce öğrenme fırsatı yakalıyor. Siz de çocuğunuz için ideal online İngilizce kursu arıyorsanız Flalingo Kids‘i ziyaret etmenizi öneririm. Bu inceleme yazısının da burada sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bir sonraki görüşmemize de İngilizce ile kalın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu