fbpx

2024'ün EN İYİ İngilizce Öğrenme Platform Yazısını İncele

Şimdi İncele
Çocuklar için İngilizceFlalingoGenelOnline İngilizcePlatformlar

Qkids Çocuklar İçin Online İngilizce Kursu Yeterince İyi Mi?

Çocuklar için İngilizce eğitiminin önemini hepimiz biliyoruz. Günümüzde her ebeveyn çocuklarının İngilizce öğrenmesini sağlayarak geleceklerine ışık tutmak istiyor. Bu isteklerine bulabildikleri en pratik çözüm ise genelde online İngilizce kursları oluyor. Fakat online İngilizce kurslarının popülerliğinin artmasıyla birlikte sayıları da epey artış gösteriyor. Bu durum ailelerin çocukları için online kurs seçme sürecini oldukça zorlaştırıyor. Bu yazıda inceleyeceğimiz Qkids online İngilizce kursu da ailelerin seçim yaparken karşılaştığı onlarca uygulamadan biri. Qkids hakkında her şeyi inceleyeceğim bu yazıyla ailelere araştırma sürecinde yardımcı olmayı planlıyorum. Haydi Qkids çocuklara İngilizce öğretmek için yeterince iyi mi, hep birlikte inceleyelim!

Qkids Nedir?

Qkids, 2015 yılında Çin’de kurulmuş bir online İngilizce uygulamasıdır. Bu uygulama çocuklar için İngilizce eğitimi sunmak amacıyla faaliyet gösteriyor. İnternet sitesine bir göz attığımızda, 6-12 yaş aralığındaki çocuklara oyunlarla İngilizce öğrettiklerini görüyoruz. Tabii ki bu oyunları oynarken çocuklara eşlik eden bir de öğretmenleri var. Şimdi Qkids çocuklar için online İngilizce kursunun sunduğu İngilizce eğitmeni hizmetine bir de yakından bakalım.

QKids Kriteri Olan Tutku, Öğretmek İçin Yeterli Mi?

Qkids çocuklar için online İngilizce kursunu tanıtan internet sitelerine girdiğimde, öğretmenlerini çok titizlikte seçtiklerinden bahseden bir yazıyla karşılaşıyorum. Hatta bu yazıda kursa aldıkları öğretmenlerin akademik diplomalarına önem verdiklerini iddia ettikleri bir kısım var. Fakat Qkids Teacher adında bir site daha dikkatimi çekiyor. Qkids online İngilizce kursunun bu siteyi öğretmen işe alımı amacıyla kullandığını fark ediyorum. Bu Qkids’in öğretmen işe alımı yaptığı internet sayfasındaki yazı aynen şöyle söylüyor: “Qkids küçük İngilizce öğrencilerini binlerce öğretmen, eğitmen, ev hanımları, üniversite öğrencileri ve öğretmeye dair tutkusu olan herkesle buluşturuyor.” Qkids’in Türkiye’de satış yapmak için oluşturduğu Türkçe internet sitesinde öğretmenlerin diplomalarına ve deneyimlerine önem gösterdikleri yazıyor. Fakat öğretmen alımı yaptıkları İngilizce sayfada tutkusu olan herkesin Qkids’te eğitmen olabileceği yazıyor.

QKids Çocuklar İçin Online İngilizce Eğitmenlerine Yakın Bakış

Bu durumu oldukça şüphelendirici buluyorum. Çünkü öğretmenlerini sadece öğretme tutkusuna göre seçiyorlarsa, bu kararları özellikle çocuk eğitimi gibi hassas bir konuda sorunlar çıkarabilir. Örneğin Qkids’in öğretmen olarak işe alabileceğini belirttiği bir üniversite öğrencisini düşünelim. Bu üniversite öğrencisi, öğretme konusunda ne kadar tutkulu olursa olsun gerekli eğitimi almadığı için çocukların ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamaz. Ya da Qkids’in, anadili İngilizce olduğu işe aldığı bir ev hanımı İngilizce bilmesine rağmen çocuklara öğretirken sorun yaşayabilir. Bu sebeple çocuklarınızı emanet ettiğiniz online İngilizce kurslarının öğretmen tercihlerinin güvenilir olması çok önemli.

Sınırlı Yaş Aralığı

Uzmanların, çocuklar için dil öğreniminde ideal yaşın 10 yaşa kadar olduğunu söylediklerini biliyoruz. Çocuklar 10 yaşına gelene kadar öğrenim açısından en verimli çağlarını yaşıyorlar. Yani çocuklar bir şeyleri kavramaya başladıkları andan itibaren İngilizce eğitimi almaya başlayabiliyor. Çocukların eğitime hazır oldukları bu dönem yaklaşık olarak 4 yaşa denk geliyor.

Qkids çocuklar için online İngilizce kursunun 6-12 yaş aralığındaki çocuklara uygun olduğundan bahsetmiştik. Tabii ki 6 yaş bir çocuğun İngilizce öğrenmesi için geç kaldığı anlamına gelmiyor. Ancak uzmanların da belirttiği gibi çocukların dil öğrenmek için en verimli olduğu zamanlardan 2 yılı boşa harcamak anlamına geliyor. Ayrıca Qkids çocuklar için online İngilizce kursunun eğitim vermek üzere belirlediği yaş aralığının alt sınırının yeterince düşük olmaması, İngilizce öğrenmek isteyen çocukların çok az bir kısmına hitap etmesine yol açıyor.

Çocuk Eğitiminde Daha Profesyoneli İçin Flalingo Kids

Evet, Qkids çocuklar için online İngilizce kursunun sunduğu imkanlara detaylıca göz attık. Qkids’i incelerken en çok hayal kırıklığına uğratan konu kendilerine ait sitelerde farklı bilgiler sunmaları oldu. Eğitim sektöründe, özellikle de çocuk eğitiminde müşteri çekebilmek adına öğretmen kadrosunun özelliklerinin gizlenmesini doğru bulmuyorum. Bu nedenle sizlere profesyonel öğretmen kadrosundan şüphe duymadığım, çocuğunuz için güvenle tercih edebileceğiniz bir online İngilizce kursu önermek istiyorum. Bu kursun adı Flalingo Kids. Flalingo Kids profesyonel öğretmen kadrosu ile çıkıyor. En önemlisi de, çocuklara özel olarak tasarlanmış kaliteli eğitim materyalleri. Böylece Flalingo Kids, 4-12 yaş aralığındaki çocuklarınıza verimli bir İngilizce eğitimi sunuyor. Siz de çocuğunuz için uygun bir online İngilizce kursu arıyorsanız Flalingo Kids‘i incelemeyi unutmayın. Bu inceleme yazımı burada sonlandırıyorum. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, İngilizceyle kalmaya devam edin!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu