fbpx

2024'ün EN İYİ İngilizce Öğrenme Platform Yazısını İncele

Şimdi İncele
FlalingoGenelOnline İngilizcePlatformlar

Repetry Online İngilizce Öğretir Mi? Kime, Ne Fayda Sağlar?

Repetry online İngilizce kursu, yeni bir platform olmasına karşın piyasada kendisini göstermeyi başarıyor. Reklamlarıyla her yerde karşımıza çıkan Repetry, online İngilizce öğrenmek isteyenlerin tercih edeceği yeni adres olmaya çok yakın görünüyor. Peki Repetry gerçekten İngilizce eğitimi konusunda faydalı olabilecek özelliklere sahip mi? Bu yazımda, benim gibi internet ortamında Repetry ile karşılaşmış olanlara detaylı bir inceleme sunmak istiyorum. Böylece Repetry ile online İngilizce öğrenmek isteyenler bu platform hakkında bilgi sahibi olabilir ve doğru bir karar verebilirler. Hazırsanız başlayalım.

Repetry Ne İşe Yarar?

Kısaca tanımlayacak olursak Repetry’nin bir online dil eğitimi platformu olduğunu söyleyebiliriz. İngilizcenin yanında birçok farklı dil için de eğitim hizmeti sunan Repetry, geniş kitlelere hitap etmeyi hedefliyor. Aslında bu markanın kurduğu sistem önceden incelediğimiz platformlardan bazılarına oldukça benziyor. Peki Repetry’de işler nasıl yürüyor, detaylıca inceleyelim.

Repetry Nasıl Çalışıyor?

Bu platformun temel amacının özel ders öğretmenleri ile öğrencileri buluşturmak olduğunu görüyoruz. Çünkü Repetry aslında bir online kurstan çok bir buluşma noktası. Repetry, serbest bir şekilde çalışan öğretmenlere sunduğu platformla öğrencilerini bulmalarına yardım ediyor. Yani Repetry’nin İngilizce veya dil derslerini almak isterseniz, platformda yer alan öğretmenler arasından seçim yapyorsunuz. Sonra ise aldığınız dersin ücretini öğretmene ödüyorsunuz. Peki Repetry bu sürecin neresinde diye soracak olursanız, ödeme aşamasında devreye girdiğini belirtmeliyiz. Yani öğrenci ders ücretini öğretmenine ulaştırırken Repetry köprü görevi görüyor. Bu sırada da öğrencilerin öğretmenlerine ödedikleri ders ücretlerinden pay alarak aracı olma ücretini tahsil ediyor diyebiliriz. Böylece hem öğretmenler hem de Repetry karlı çıkıyor.

Repetry Eğitmenlerini Tanıyalım

Repetry’nin öğretmen işe alımı sürecinde hangi özelliklere dikkat ettiğine daha yakından bakabilmek istiyorum. Bu sebeple öğretmenlik iş başvurusu için yönlendikleri sayfayı inceliyorum. Fakat karşıma öğretmenlerin sahip olması gereken şartlar değil de, Repetry’nin öğretmenlere sağladığı imkanlar çıkıyor. Repetry’nin eğitmen işe alımında sadece “tutkunu kazanca dönüştür” sloganını kullanması ve öğretmenlik eğitimine dair bir kriter bulundurmaması bizim açımızdan çok şüpheli. Çünkü, her ne kadar tutku öğretmenliğin bir parçası olsa da tamamı değil diye düşünüyoruz. Öğretmenlik için, istek ve tutku gibi destekleyici duyguların yanında somut bir eğitim şart. Yani profesyonel bir eğitim süreci için alanında uzman öğretmenlerle çalışmanın çok önemli olduğunu savunuyoruz.

Repetry öğretmenlerinin profesyonellikten uzak olduğuna dair şüphelerimizi destekleyen birkaç konudan daha bahsedebiliriz. Tabii ki Repetry’de bulunan onlarla öğretmenin hiçbiri öğretmenlik eğitimi almamış diyemeyiz. Fakat Repetry platformunda online İngilizce dersi için eğitmen arayışına girdiğimizde bazı eğitmenlerin uzmanlık alanlarının İngilizce olmadığını görmemiz çok uzun sürmüyor. Bu açığı çoğu online İngilizce kursu da, öğretmenlerinin ana dilinin İngilizce olmasıyla kapatabileceğini düşünüyor. Ancak, daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi ben bu yaklaşımı doğru bulmuyorum. Çünkü bir insanın ana dilinin onu öğretmen yapmaya yetecek bir özellik olduğunu düşünmüyorum. Mesela bir düşünün, ana dili Türkçe olan herkes bir yabancıya Türkçe öğretebilir mi? Tabii ki hayır. Öğretme becerisi, bilgiye sahip olmaktan çok daha fazlasını gerektirir. Bu yüzden de öğretmen olabilmek için buna uygun bir eğitim almak şarttır diyebiliriz.

Özel Eğitmenlere Tam Yetki

Repetry’nin, öğretmenleri platformuna dahil ederek öğrencilerle buluşturduğundan bahsetmiştik. Sürecin bundan sonraki kısmında neler olduğuna bir bakalım. Repetry öğretmenlerinin ders işleyişini bir müfredata tabi tutmuyor. Yani öğretmenler her derste ne işleyeceğine kendileri karar veriyor. Bu da öğrencinin öğretmen seçme sürecini biraz riskli kılıyor. Çünkü öğrenciler Repetry’de öğretmen seçerken o kişi hakkında sadece bir iki cümlelik tanıtım yazısını dikkate alarak bir fikir oluşturmaya çalışıyor. Bunun yanı sıra bir de derslerin standart bir işlenişi olmaması, yani dersin kalitesinin tamamen öğretmene bağlı olması öğrencilerin öğretmen seçimini iyice zorlaştırıyor.

Ayrıca Repetry’de bir eğitim standardı olmadığı gibi fiyat standardı da yok. Bunun sebebi ise Repetry’de her öğretmenin talep ettiği ders ücretinin birbirinden farklı olması diyebiliriz. Çünkü Repetry bünyesinde görev yapan özel eğitmenlerin her birinin ders ücretinin farklı olması ve bu ücret aralığının çok geniş olması Repetry’de alınan online derslerin ortalama fiyatını belirlemekte zorlamamıza neden oluyor. Yani Repetry’nin hem ücret hem de ders işlenişi konularındaki kararları tamamen öğretmenlere bırakıyor diyebiliriz. Bu durum ise Repetry’den eğitim hizmeti alan herkesin eşit şartlara sahip olup olmadığı konusunda kafamızda soru işaretlerine sebep oluyor.

Repetry Ücretleri Ne Kadar?

Repetry saatlik ders ücretleri 5 Dolardan başlıyor ve 50 Dolara kadar çıkıyor. Yani güncel dolar kurunu baz alarak ufak bir hesap yaptığımızda Repetry’de saatlik ders ücretinin 790 Türk Lirası civarında olduğunu söyleyebiliriz. Her öğretmenin ders ücretini kendisinin belirlediği Repetry’de fiyat yelpazesinin bu kadar açık olmasına şaşırmamak gerekiyor.

Profesyonel Bir Online Eğitim İçin Flalingo

Repetry online İngilizce kursunu bütün detaylı incelediğimiz bu yazıda, platformun bazı avantajlarına ve dezavantajlarına rastladık. Bizce bu platformun öğrenci için en olumsuz yanı İngilizce eğitiminde belirli bir yol izlenmemesi. Ders içi her kararın öğretmene bırakıldığı bir ortamda herkesin farklı öğretmenlerden iyi bir eğitim alması mümkün gözükmüyor. Bunun anlamı şu ki, Repetry’den İngilizce dersi alana herkes farklı bir öğretmenin sunduğu farklı şartlarda eğitim alıyor. Bu durum bu platformda sunulan eğitimlerin bir standardı olmadığı gözler önüne seriyor. Daha düzenli ve eşit bir şekilde İngilizce dersi hizmeti sunan online bir platform mu arıyorsunuz? Sizlere bir öneriyle geliyoruz.

Flalingo online İngilizce uygulaması sizin bu isteğinize cevap veriyor. Çünkü Flalingo hem İngilizce eğitimi hizmetlerini hem de fiyatlandırma sürecini belirli bir standarda uygun bir şekilde yürütüyor. Yani Repetry’de gördüğümüz müfredatsız, tamamen öğretmene bağlı eğitim Flalingo’da karşımıza çıkmıyor. Flalingo her öğrencisine eşit şartlarda İngilizce eğitimi verebilmek için derslerinde belirli bir programı takip ediyor. Ayrıca sabit paket ücretleriyle Flalingo, derslerde stabil fiyatlandırma hizmeti sunuyor. Eğer siz de profesyonel eğitmenlerden sabit fiyatlarla İngilizce öğrenmek isterseniz Flalingo‘yu ziyaret edebilirsiniz. Sonraki inceleme yazımda görüşünceye dek İngilizce ile kalın!

2024’te En İyi Online İngilizce Platformları

Öğrencilerin Yorumlarına Göre Sıralandı

9.8
  • Yabancı öğretmenlerle bire bir online İngilizce dersleri
  • Yapay zeka destekli FLAI ile ders sonu analiz
  • Profesyonel Oxford Üniversitesi materyalleri
  • Müşteri hizmetlerinin izinsiz iletişime geçmesi
8.5
  • Yabancı öğretmenlerle bire bir ve grup İngilizce dersleri
  • Konulara göre İngilizce materyal desteği
  • Aynı öğretmeni bulamama sorunu
  • Fiyata göre daha az ders hakkı
8.2
  • Yabancı öğretmenlerle bire bir online İngilizce dersleri
  • İngilizce derslerin yanında Almanca, İspanyolca dersleri
  • Derse katılmayan öğretmenlerin denetlenmemesi
  • Diğer platformlara kıyasla yüksek fiyatlandırma

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu